martes, 19 de mayo de 2015

14 - Meandre de Sant Joan Despí

Un meandre és un revolt molt pronunciat en un curs d'aigua. El meandre es forma quan el moviment de l'aigua del riu erosiona les ribes i amplia la seva vall i esdevé força planera.


Un corrent de qualsevol volum pot prendre la forma de meandres. A mesura que, alternativament, l’aigua va erosionant els sediments de la part exterior de la corba (la riba còncava) i els va dipositant a la part interior (la riba convexa, on la velocitat de l'aigua és més baixa i no té tanta capacitat d'erosió), produeix com a resultat una forma sinuosa al llarg de la vall.

El meandre de Sant Joan Despí ha estat rehabilitat a nivell paisatgístic a través d’implantar un sistema de reg innovador i sostenible basat en una xarxa de canals que s’omplen d’aigua regenerada provinent de la depuradora del Baix Llobregat situada al Prat, creant així diverses zones humides on s’hi han realitzat plantacions de vegetació helofítica i de ribera. 


El projecte recupera la funcionalitat ecològica de l’espai fluvial i resol deficiències mediambientals amb un seguit d’actuacions que, amb el temps, han de consolidar el Llobregat en un espai natural de qualitat.

Veure ubicació - Mapa Interactiu

Información de Parc Riu Llobregat

0 comentarios:

Publicar un comentario