sábado, 31 de octubre de 2015

FINALITZACIÓ DE SANEJAMENT RIERA SANT CLIMENT

Ens plau dirigir-nos, a tantes persones que han fet possible que la riera de Sant Climent, en el seu tram nord entre Viladecans i Sant Climent de Llobregat, estigui avui una mica més sanejada que fa uns mesos.
Al juny, Terra i Sal va tenir coneixement que en diferents trams de la mateixa, havien molts punts de runes de plàstics i metalls pesats.

Sent molt novells, amb molt pocs mitjans però amb moltes ganes, vam fer una excursió el dia 28 de juny i aprofitem per recollir el que bonament vam poder, però a ser sincers, una ona de desànim es pòsit sobre nosaltres, ja que el que vam trobar era molt superior a la nostra logística.

Ens vam posar en contacte amb l'Ajuntament de Viladecans, amb l'àrea de Medi Ambient i els sol·licitem ajuda, ens van facilitar guants, bosses, cartells, punt de recollida del material que retiràvem i el seu posterior trasllat a la deixadería.


Demanem col·laboració a ADF Sant Boi, que van posar a la nostra disposició dos vehicles 4x4, pales, zapos, logística i 6 membres del seu equip, també va venir una companya Voluntària Ambiental de Sant Boi

El dia 19 de Setembre, els Voluntaris de Terra i Sal, ADF Sant Boi, Voluntaris Ambientals de Sant Boi i amb el Tinent Alcalde Jose Luis Atienza al capdavant vam fer una neteja exhaustiva en una zona molt castigada a la part de Viladecans, recollint prop de dues tones de runa.

Imágenes integradas 3Imágenes integradas 5
Per contactar amb l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat, vam realitzar un vídeo sobre la zona afectada en el seu terme municipal, per tal de demanar permís i col·laboració, ja que per la quantitat que hi havia i el difícil del seu accés ens estava molt limitat.


  
Ens posem en contacte amb el Sr. Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent, que des d'un principi pren consciència de la gravetat de l'assumpte i ens cita el dia 9 d'octubre, en el qual sorgeixen moltes expectatives de col·laboració, prioritzant la intervenció de la zona afectada.


Imágenes integradas 7 

Finalment es fa la intervenció el dia 24 després d'haver arreglat l'accés a la riera amb una furgoneta de la brigada, hi participen els Joves de Sant Climent, veïns, ADF Sant Ramon, Regidors, voluntaris de TERRA I SAL i al cap l'alcalde Sr. Isidre, on retiren dos camions de restes sòlids.


Imágenes integradas 8

No sabem perquè ordre començar a donar les gràcies, perquè ha estat un treball de gairebé 5 mesos i han hagut molts actors que directament o directament han col·laborat, des voluntaris a personal tècnic.

Com no volem deixar-nos a cap, no anomenarem a cap nominalment i si a tots els col·lectius i persones citades.

SANT CLIMENT - VILADECANS- SANT BOI, han estat fusionades, han estat unides, han treballat altruistament en millorar espais que compartim diàriament, un camí que utilitzem per passejar, anar en bici, córrer ............. Que és patrimoni de tots, però que sobretot és de la TERRA.

UN MILIÓ DE GRÀCIES

MOLTA TERRA I SAL

0 comentarios:

Publicar un comentario